Elektrilevi taastab enamikule klientidest voolu nädalavahetuse jooksul

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinile kukkunud puu.
Elektriliinile kukkunud puu. Foto: Sille Annuk / Postimees

Jaotusvõrguettevõtja Elektrilevi tööpiirkonnas oli tormi tõttu täna kell 16 teadaolevalt vooluta 53 564 majapidamist, rikkemeeskonnad on elektri tagasi toonud 37 244 kliendile.

«Need arvud ei tähenda aga veel lõplikku tormist mõjutatud klientide hulka, kuna saame täpsema ülevaate alles pärast keskpingerikete kõrvaldamist. Siis näeme, mis toimub väiksematel liinidel,» selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Kõige rohkem on torm elektrivõrgus kahju tekitanud Põhja- ja Lääne-Eesti rannikualadel, kuid ka Järva-, Jõgeva-  ja Raplamaal. Märgatavalt vähem murdis tuul puid Lõuna-Eestis ja kõige kergemini pääsesid saared.

«Viimaste aastate suurim kahju on kaasnenud Harjumaal, kus rivist oli väljas koguni 72 keskpingeliini. See tähendab, et ehitustööd Harjumaa keskpingeliinidel võivad aega võtta esmaspäevani,» ütles Tõnne.

Nädala alguseni võib keskpingevõrgu taastamine aega võtta ka Viru ja Jõgeva maakondades. Kui keskpingeliinid saavad töökorda, saab ehitama hakata madalpingevõrku, kus viimastele majapidamistele voolu taastamine jääb Viru-, Harju- ja Jõgevamaal arvatavasti järgmise nädala teise poolde.

«Kui enamikule klientidest saame lähipäevil elektri tagasi tuua, siis lõpuosa edeneb kardetavasti visalt. Mõistame, et elektrikatkestused tekitavad palju ebamugavust ja teeme parima, et need kõrvaldada nii ruttu kui see on võimalik. Töö käib nädalavahetusel ja elektriohutuse seisukohalt võimalikud tegevused ka öösel,» ütles Tõnne.

Klientidele soovitame värskeima info saamiseks helistada Elektrilevi rikketelefonile 1343, mille häälsõnumites uuendame vastavalt olukorra täpsustumisele ka prognoose. Rikketelefon tuvastab helistaja piirkonna ja loeb ette seal teadaolevad rikked ning prognoositava voolu taastamise aja. Kui klient infot oma rikke kohta ei kuule, saab ta jääda ootele ja ühendatakse klienditeenindajaga.

Tuletame ka meelde, et katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles