Homsest algab ametlik metsapuhkuse hooaeg

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Alates homsest on looduses liikujaile üle Eesti avatud 23 Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) teabepunkti, kust saab asjalikku nõu ja infomaterjale looduses asuvate matkaradade ning muude puhke- ja loodusobjektide kohta.

RMK teabepunktid on avatud 15. maist 15. septembrini igal nädalapäeval kell 10-18, vahendas keskuse pressiesindaja.

«Suurepärased ilmad meelitavad aina rohkem inimesi metsa, looduspuhkust planeerides tasub kindlasti läbi astuda ka RMK teabepunktidest või teha eeltööd meie veebilehel,» sõnas RMK puhkemajanduse osakonna juht Marge Rammo. «Sedakaudu saab asjalikku abi marsruudi planeerimisel, teha loodusteadlikkuse testi ja liituda «Metsaga mestis» metsasõprade klubiga.»

Eelmisel aastal külastati RMK teabepunkte suvehooajal 62 600 korral, kokku külastati riigimetsa puhkealasid, rahvusparke ning looduskaitsealasid 2009. aastal 1,45 miljonil korral.

RMK 23 teabepunkti asuvad üle Eesti, enamasti RMK puhkealade või kaitsealade keskustes. Looduspuhkuse võimaluste kohta Eestimaal leiab täpset infot ka veebilehel.

RMK on valinud, kavandanud ja rajanud üle Eesti 13 puhkeala, lisaks neile tegeleb RMK külastuskorralduse tagamisega viies rahvuspargis ning kõigil kaitsealadel. Kokku on riigimetsas ja kaitsealadel külastajatele loodud 1735 km matkaradu, 178 kattega lõkkekohta, 41 telkimisala, 24 metsaonni, 15 metsamaja ning ligi 700 muud üksikobjekti.

RMK jagab loodushariduslikku tegevust ka 18 looduskeskuses ja 4 loodusmajas üle Eesti, lisaks saab huvitavaid ja harivaid elamusi Sagadi looduskoolis ja Elistvere loomapargis.  

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga ning korraldab ulukihoolet. Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel, viies Eesti rahvuspargis ning ligi 40 muul kaitsealal ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandab 38 protsenti Eesti metsadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles