Päästjad on saanud tormi tõttu sadu väljakutseid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm möllas Tallinnas
Torm möllas Tallinnas Foto: Küllike Rooväli

Päästjad on saanud öösel ja hommikul kõikjal Eestis sadu väljakutseid tormist põhjustatud õnnetuste tagajärgede likvideerimisele.

Eile alates kella 17.01 kuni täna hommikul kella 8.30ni sai häirekeskus Tallinnas 44 väljakutset loodusjõududest põhjustatud sündmustele. Inimesed õnneks üheski õnnetuses viga ei saanud.

Päästjad eemaldasid enamjaolt teedelt murdunud puid, samuti oli mõni puu murdunud liinidele. Näiteks Pärnu maanteel ja Ehitajate teel murdusid puud ka seisvate autode peale. Veel oli tuulega tõusnud lendu reklaamplakateid ning maha tuli võtta lahtiseid ja ohtlikult rippuvaid katuseplekke. Filtri teel kukkus tükk katusest sisse korteri köögiaknast, teatas Oõhja päästekeskus.

Harjumaal said päästjad samal ajal 72 väljakutset loodusjõududest põhjustatud sündmustele. Inimesed õnneks üheski õnnetuses viga ei saanud. Peamiselt eemaldasid päästjad jällegi teedele ja elektriliinidele murdunud puid. Samuti käisid päästjad mitmel korral lahti tulnud katuseplekke maha võtmas.

Lääne-Virumaal said päästjad 43 ja Ida-Virumaal 17 loodusjõududest põhjustatud väljakutset.

Lääne-Virumaal käisid päästjad puid teelt eemaldamas Rakvere linnas Kunderi, Vabaduse, Tartu ja Vabriku tänaval. Laial tänaval tuli päästjatel piirata ohuala lindiga, kuna hoone katuselt kukkus jääpurikaid, mis ohustavad möödakäijaid.

Puid eemaldati Kadrina vallas Loobu külas, Uku külas, Ridakülas, Udriku külas, Pariisi külas, Hulja alevikus. kadrina alevikus tuli Kadrina vabatahtlikel päästjatel piirata ohulindiga kiriku ümbrus, kuna suure tuulega on katuseplekid lahti tulnud.

Suur tuul murdis puid ka Laekvere vallas Venevere külas, Tapa vallas Loksu külas, rakvere vallas Lepna alevikus, Sõmeru vallas Ussimäe külas ja Uhtna alevikus, Vinni vallas Palasi külas, Viru-Jaagupi külas ja Kulina külas.

Ka Roela alevikus Rakvere – Mustvee maanteele olid ohtlikud puud langenud, mille Roela vabatahtlikud eemaldasid. Ohtlikud puud olid teel Rakke vallas Kamariku ja Väike-Tammiku külas.

Mitmeid väljakutseid said päästjad ka Vihula valda, kus tuli kümneid puid eemaldada Sagadi, Karepa, Noonu, Ilumäe, Rutja, Vihula, Koljaku ja Korjuse külas.

Ka Tamsalu vallas Türje, Põdrangu ja Võhmuta külas tuli päästjatel puid teelt eemaldamas käia.

Ida-Virumaal olid puud Narva-Jõesuu linnas ja Narva ja Narva-Jõesuu vahelisel teel, Vaivara vallas Vaivara külas, Sirgala teel ja Sillamäe linnas, Illuka vallas Kivinõmme külas. Lisaks käidi puid eemaldamas veel Jõhvi vallas Tammiku alevikus, Avinurme vallas Lepiksaare ja Ulvi külas. Puud olid teel ka Alajõe vallas Uusküla külas.

Raplamaal käisid päästjad öösel ja hommikul 61 väljakutsel tugevast tuulest põhjustatud sündmustele. Peamiselt on tegemist sõiduteele murdunud puude ja elektripostidega, mis takistavad liiklust. Kell 6.29 teatati häirekeskusele, et Järvakandi alevis on tugev tuul viinud kortermajalt katuse, kell 7.26 teatati, et Järvakandi alevis Rahu tänaval kukkus suur puu autole peale.

Pärnumaal said päästjad 15 väljakutset tugevast tuulest põhjustatud sündmustele. Peamiselt oli tegemist sõiduteele murdunud ja liiklust takistanud puudega.

Läänemaal said päästjad öösel 15 väljakutset tugevast tuulest tingitud sündmustele. Tegemist on olnud teedele murdunud ja liiklust takistanud puudega.

Täna kell 8.39 sai häirekeskus teate, et Haapsalus Kreutzwaldi tänaval on majakatus tugeva tuulega lahti tulnud. Päästjad piirasid ohuala.

Järvamaal said päästjad öö jooksul 37 väljakutset tugevast tuulest põhjustatud sündmustele. Peamiselt oli tegemist teele murdunud ja liiklust takistanud puudega.

Täna hommikul kell 6.38 teatati, et Koerus Väinjärve teel on tuul korterelamu plekkkatuse lõhkunud, osa katust oli veel peal ja osa maas. Päästjad piirasid ohuala, edasi jäi olukorda lahendama majaomanik. Kell 8 teatati, et Koeru vallas Laaneotsa külas on kakas väikest puud kukkunud sõiduautole. Päästjad eemaldasid puud. Kell 8.35 teatati Paides Pärna tänaval murdunud puu alla jäänud sõiduautost.

Hiiumaa päästjad said tänase öö jooksul kolm tugevast tuulest põhjustatud väljakutset. Tegemist oli murdunud puudega.

Jõgevamaa päästjad said öösel seitse väljakutset murdunud ja teedele kukkunud puude ning elektriliinide kohta.

Põlvamaa päästjad said 10 väljakutset murdunud ja teedele kukkunud puude kohta.

Tartumaa päästjad said  10 väljakutset murdunud ja teedele  kukkunud puude kohta ja ühe väljakutse elektriliinidele kukkunud puu kohta.

Valgamaa päästjad said kaks väljakutset murdunud ja teedele kukkunud puude kohta.

Viljandimaa päästjad said kaks väljakutset murdunud ja teedele kukkunud puude kohta ning kolm väljakutset elektriliinidele kukkunud puude kohta.

Võrumaa päästjad said 4 väljakutset murdunud ja teedele kukkunud puude kohta.

Tugev tuul jätkab puhumist ning häirekeskused saavad kõikjalt Eestist jätkuvalt väljakutseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles