Tallinnas sündis kõigi aegade 13. mai soojarekord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike võib kahju teha nii maal kui linnas, kuid enim ohustatud on õhuliinidega maapiirkonnad.
Äike võib kahju teha nii maal kui linnas, kuid enim ohustatud on õhuliinidega maapiirkonnad. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Täna pärastlõunal mõõdeti Tallinnas 26 kraadi sooja, mis on kõigi aegade 13. mai soojarekord.

«Sel kuupäeval pole ühelgi aastal nii kõrget temperatuuri saavutatud,» kinnitas EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain.

Maikuu üldine soojarekord pärineb 18. maist 1977. aastal, mil kraadiklaas näitas koguni 29,5 kraadi.

Täna on kõige soojem koht Eestis Narva-Jõesuu, kus mõõdeti pärastlõunal 27,5 kraadi. Absoluutne mai soojarekord löödi seal 30,6 kraadi 29. mai 2007.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut hoiatab ka äikese eest. «Äikest on täna palju. Kindlasti läks äike üle Tartust, on ka Peipsi peal ja Ida-Virumaal,» loetles Merilain.

Muidu võivad äikesega kaasneda tugevad tuuled, kuid kuna täna on tegu õhumassisisese äikesega, siis suuri puhanguid kaasnema ei peaks.

«Äikese tõenäosus on suur nüüd nädala lõpuni iga päev pärastlõunati, aga võib-olla ulatub ka uude nädalasse, sest on näha, et see soe ilm meil jätkub,» lisas sünoptik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles