Politseinikud aitasid soises metsas ekselnud mehe koju tagasi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Pühapäeval aitasid Jõgeva politseinikud Kääpa jõeäärsest soost välja matkama läinud ja ära eksinud mehe.

Pühapäeval kella 13.15 paiku helistas Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele 32-aastane loodushuvilisest rumeenlane, kes teavitas, et ta on Tartumaal Matjamaa kandis metsa ära eksinud. Mees selgitas juhtimiskeskuse korrapidajale, et loodushuvilisena on ta sealses metsas matkamas juba teist päeva, kuid kuna tema mobiiltelefoni aku on navigatsiooniseadme kasutamisest tühjenemas ning ta ei tunne ka ümberkaudseid metsi, on ta kaotanud õige tee.

Eksinud mees kirjeldas politseile, et viimane asustatud koht, mida ta mäletab, oli Välgi ning nüüd liigub ta edasi suunaga Kaiu järve poole. Vahepeal olla mehe sõnul maapind muutunud soisemaks ning ümbrus metsikumaks.

Saadud olustiku kirjelduse põhjal alustasid Jõgeva patrullpolitseinikud eksinud mehe otsinguid. Politseinikud liikusid Pataste ja Kaitsemõisa kanti, kus eksinu leidmiseks kasutati operatiivsõiduki sireene. Kuna mees oli politseinikest ligikaudu viis kilomeetrit eemal, siis ta sireene ei kuulnud ning politseinikud jätkasid mehe otsinguid.

Veel ühel korral tuli eksinud mehe kriitilise piiri tühjenenud mobiilile helistada ning üle täpsustada, kus mees täpselt asub ning mida ta seal näeb. Eksinud mees selgitas, et ta liigub mööda Kääpa jõe äärt Kaiu poole ja näeb teisel pool kraavi mahajäetud talu, mille ees seisab punane sõiduauto.

Politseinikud selgitasid välja, kus asub kirjeldatud talu ning sõitsid talule võimalikult lähedale. Piki jõeäärt kõndides märkasid politseinikud kella 14.20 paiku teisel pool kraavi ringi uitamas eksinud meest. Teineteist märganuna püüdsid politseinikud ja loodushuviline leida sobilikku kohta kraavi ületuseks, kuid parima sobiliku koha puudumisel tuli mehel politseinikeni jõudmiseks sumbata läbi soise kraavi.

Läbimärg rändaja võeti sooja patrullauto peale ning toimetati turvaliselt Tartusse oma koju. Mees oli soos sumpamisest läbimärg, kuid meedikute abi ta ei vajanud.

Jõgeva politseijuht Ivar Dubolazov sõnas, et kui inimene on eksinud ja on oht jääda pimeda peale, tulebki abi saamiseks aegsasti politsei poole pöörduda. «Samuti ei ole liiast meelde tuletada, et metsa või matkama minnes peab veenduma, et kaasas oleks täislaetud akuga mobiiltelefon, millega endale vajadusel abi kutsuda,» märkis Dubolazov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles