Viljandi järve kaldajoon muutub kaunimaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitmendat päeva käivad Viljandi järve kaldal korrastustööd: kunagise Vikerkaare restorani lähedusse kerkinud uuselamurajooni rannaalalt võetakse maha võsa.


Ehkki maa kuulub linnale, tehakse heakorratöid sealse kinnisvaraarendaja, osaühingu Rovertsen ning kohaliku elaniku Meelik Saviste kulul ja eestvedamisel.

Osaühing Rovertsen, mille omanikud on Tiit Veiber ja Raul Alliksaar, ostis linnalt 13 krundi hoonestusõiguse viis aastat tagasi. Praegu on müügil veel kolm maja, teistel eramutel on peremees olemas.

«Oleks kahju, kui suurepärane vaade võsa varju jääks,» ütles Veiber. «Oleme tööd kooskõlastanud Viljandi haljastusspetsialistidega ning nemad avaldasid meile toetust.»

Küsimusele, kas ühekordsest vabatahtlikust ettevõtmisest ei kujune äkki välja kohustus hakatagi linna maad korras hoidma, vastas Veiber, et kulub umbes viis aastat, enne kui võsa taas lõikama peab. «Kui näeme võimalust midagi paremaks muuta, eks me siis pea linnaga nõu,» lisas ta.

Suplusvõimalust kinnisvaraarendajad sinna piirkonda ette ei näe. «Viljandile piisab praegusest rannast, kui see korda teha,» rääkis Veiber. Töödega loodetakse tema sõnul ühele poole jõuda täna õhtuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles