Homne päev toob suvehinguse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike päike
Väike päike Foto: Kristo Niinlaup

Homne ilmaprognoos lubab nädala kõige soojemat ilma, mil õhutemperatuur küündib kuni 23 kraadini ja tänu soodsale tuulesuunale tuleb soe ka Tallinnas.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Taimi Paljak ütles, et homme on oodata kõige soojemat, suisa suvise hingusega sooja ilma. «Päikest näeb ka kindlasti, aga hoovihma välistada ei saa, kuid muidu on soe.»

Praegu valitsev laussadu läheb tänase ööga üle, pärast keskööd taandub tihe sajuala Soome lahele ja homseks jäävad vaid üksikud hoovihmad. Pühapäeval suuremas osas Eestis enam vihma karta pole.

Kõige suurem soe läheb Paljaku sõnul pühapäeva ööga küll mööda, nii et päris 23-kraadist temperatuuri järgmistel päevadel loota pole. «Aga 20 kraadi lähedale tõuseb õhutemperatuur ka järgmistel päevadel,» prognoosis ta.

«Üldiselt kujuneb ka järgmine nädal küllalt soojaks, alles nädala lõpupoole võib minna jahedamaks,» lausus sünoptik.

Meretuulega rannik jääb Paljaku kinnitusel veel pikaks ajaks sisemaa õhusoojusest erinema, aga kõik oleneb tuulesuunast. «Merelahtedes on praegu veetemperatuur maksimaalselt 8 kraadi ja kui tuul puhub vee pealt, võib õhus olla 2-3 kraadi rohkem, enamat ei saa loota,» tõdes ta. Homme pöördub tuul itta ja kagusse ja siis on ka Tallinn soe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles