Külm kergitas Hüüru-Alliku teelõigu läbimatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel muutub osa teid läbitamatuks.
Kevadel muutub osa teid läbitamatuks. Foto: Henn Soodla

Maanteeinfokeskuse väitel on täna alates kella kolmest pärastlõunal külmakerke tõttu suletud Hüüru - Alliku teelõik Harjumaal kilomeetritel 1,8 - 2,0. Kahesaja meetri ulatuses on teekattesse tekkinud suur auk.


Ümbersõit toimub Alliku - Laagri - Hüüru tee ja Hüüru - Saue tee kaudu.

Maanteeinfokeskuse andmetel on nimetatud teelõigul tegemist niivõrd tugeva külmakerkega, et tee on lagunenud ning seal sõita ei ole võimalik. Mai on küll käes, kuid talvised protsessid pinnases alles jätkuvad ning seetõttu tugev külmakerge tekkiski.

Maanteeameti andmetel on Eestis praegu veel rohkem kui 3000 kilomeetril teedel massipiiranguid, kus ei tohi sõita üle kaheksa tonnise registrimassiga veokid.

Hüüru - Alliku teelõigu hooldusfirma Nordecon Infra asjatundjad peavad praegu nõu, kuidas tee võimalikult kiiresti korda teha. Kui kauaks lõbisõit seal kinni jääb, ei osatud Postimees.ee`le täna öelda.

Hüüru - Alliku teelõik 200 meetri ulatuses on juba tükk aega halvas seisus olnud, kuid eelmise öö ja tänane tugev vihmasadu muutis tee üheks suureks auguks, kust enam läbi sõita ei saa. Seetõttu käskiski Põhja regionaalne maanteeamet teelõigu sulgeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles