Ilmateenistus: üleujutuse ohtu ei ole

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ilmateenistuse prognoosi järgi võib Pärnu piirkonnas merevee tase tõusta 100-120 sentimeetrini üle keskmise ja Väinameres 50-80 sentimeetrit üle keskmise taseme, tegu ei ole kriitilise piiriga ning üleujutuse ohtu ei ole.

Ilmateenistuse valvesünoptiku sõnul on kriitiliseks veetaseme piiriks Pärnus 160 sentimeetrit üle keskmise, millest alates hakkab meri rannaäärseid tänavaid üle ujutama. Prognoositava maksimum taseme saavutab merevesi teisipäeva varahommikul ning selle lähedal võib merevesi püsida 4-5 tundi, mille järel hakkab tase kiiresti langema.

Selle aasta sügis on olnud rahulik ning Taani väinade kaudu ei ole Läänemerre palju vett juurde voolanud, seetõttu pole Läänemeres ka veemassi, mis tõuseks ohtlikule tasemele.

Sünoptik lisas, et tugeva tuule tõttu võib tunduda teisipäevane ilm jahe, kuid õhutemperatuur püsib 10 kraadi ringis. Kolmapäevast temperatuur pisut langeb, ega tõuse enam üle 10 kraadi. Ilm on heitlik ka järgnevatel päevadel aga uut tormi ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles