Tallinnas kogunevad kliimapoliitika kujundajad

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopenhaageni «kliimakuup».
Kopenhaageni «kliimakuup». Foto: SCANPIX

Vahetult enne ÜRO kliimakonverentsi Varssavis kogunevad kahe päeva jooksul Tallinnas kliimapoliitika kujundajad ja tippteadlased, et arutada kliimamuutuste mõjusid ning nende leevendamist Põhja- ja Baltimaades.

Kõrgetasemelisel konverentsiI teevad põhiettekanded OECD keskkonnadirektor Simon Upton ja üks maailma juhtivaid kliimateadlasi Jens Hesselbjerg Christensen, vahendas ERR Uudised.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul ei saa ükski riik kliimamuutuste teemat ignoreerida, sest selle mõju inimeste elukvaliteedile ja maailma majandusele on lihtsalt liiga suur. Ka Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktori Berth Sundströmi sõnul sunnib kliimamuutuste ohjamine ja nendega kohanemine riike poliitikaid muutma.

Samas on Põhjamaad oma kogemustele toetudes veendunud, et kliimapoliitika ja majandus ei vastandu teineteisele, vaid siin peitub võimalus rohelise majanduse arenguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles