Eluohtliku Iru tammi juurde pandi hoiatused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iru tamm Pirita jõel
Iru tamm Pirita jõel Foto: Lasnamäe linnaosa valitsus

Pirita jõel asuva eluohtliku Iru tammi juurde paigaldati hoiatussildid, mis peaksid mõtlematuid veesõitjaid enne paisu korrale kutsuma.

Hoiatussilte paigaldati viis, millest üks otse tammi ette ning ülejäänud tammist ülesvoolu, koos paisu kaugust märkiva infotahvliga.

Lasnamäe Linnaosa vanema Kalle Klandorfi sõnul tuleb paisukoht ületada maismaad pidi ning alles siis tohiks veematka jätkata: «Oleme sinna ka varem vetteminekut keelavaid silte paigaldanud, aga hulljulgeid inimesi need peatanud pole. Loodetavasti mõjuvad paari nädala tagune kahe ohvriga õnnetus ning paigaldatud hoiatustahvlid uutele uljaspeadele siiski kainestavalt.»

Pirita jõel asuva Iru paisu juures on viimase kuue aastaga elu kaotanud juba viis inimest, kes ilma vastava ettevalmistuse ja varustuseta on tammi ületades eluohtliku veekeerise ohvriks jäänud.

Viimati neelas tammi taga tekkiv keeris kaks väikese kummipaadiga noormeest 18. aprillil, keda ei aidanud ka päästevest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles