TTÜ konverents aitab inimestel paremini mõista Islandi vulkaane

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi Eyjafjallajökulli liustiku Fimmvörðuhálsi vulkaan
Islandi Eyjafjallajökulli liustiku Fimmvörðuhálsi vulkaan Foto: SCANPIX

TTÜ teadlaste sõnul on vaid aja küsimus, kui Euroopas palju segadust tekitanud vulkaanipurskele järgneb teisegi suurema vulkaani tegevus ning seetõttu tuleb panustada inimeste harimisse looduses toimuvatest protsessidest.

Praegu toimuvad sündmused on TTÜ Geoloogia Instituudi teadlaste arvates selgelt näidanud, et ühiskond pole piisavalt haritud mõistmaks looduslike protsesside võimalikke tagajärgi ja kindlustama oma liikmete turvalisust.

Geoteadusliku mõtteviisi propageerimiseks korraldab instituut kooliõpilastele, õpetajatele ja kõigile huvilistele 28. aprillil minikonverentsi TTÜ Energeetikamajas ruumis 226.

Instituut on omal initsiatiivil teinud kursusi, mis on suunatud kooliõpilastele ja õpetajatele. Kursustel tutvustatakse geoteaduste alustalasid, nüüdisaegseid looduslikke protsesse, elu arengut Maal.

Samuti tutvustakse tänapäevaseid laboreid ja muudki. Hiljuti külastas instituuti tuhandes koolikülastaja.

«Riigile on vaja kõrgeltharitud spetsialiste, suure loovusega insenere, loodusteadlasi, haritud ametnikke. Kust tulevad haritud spetsialistid? Edukad lääneriigid on juba mõnda aega tagasi aru saanud, et head üliõpilasekandidaati ei otsita gümnaasiumi viimasest klassist, vaid õpilastesse tuleb teadmistejanu süstida juba kooli algaastatel,» sõnas TTÜ Geoloogia instituudi direktor professor Alvar Soesoo.

«Hea insener või tugev teadlane ei sünni üleöö! Hea kooliõpetaja vajab igal aastal täienduskoolitust meid ümbritseva keskkonna paremaks mõistmiseks ja analüüsimiseks. Sellepärast ongi meie fookuses kooliõpilased ja õpetajad.»

Samuti osaleb geoloogia instituut Eesti-Rootsi-Soome-Läti koostööprojektis nimega COBWEB, mille eesmärgiks on elanikkonna teadlikkuse tõstmine Läänemere regiooni seisundi ja seal toimuvate protsesside kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles