Nädalavahetuseks pressib soe õuele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadised märtsikellukesed.
Kevadised märtsikellukesed. Foto: Tarmo Kild

Homne päev annab aimu tõsisest kevadsoojusest, mis võib pärast väikest hingetõmbepausi nädalavahetusel naasta.

EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain ütles, et alanud nädalal võib sisemaal ulatuda ööpäeva keskmine õhutemperatuur juba 10 kraadi lähedale, meretuulega rannikul on õhk jahedam. «Ka ööd on soojemad, aga selgel ööl tuleb ikka ka miinuskraade,» märkis Merilain.

Nädala kõige soojemaks päevaks võib kujuneda homne päev, ehkki ka nädala teisel poolel on lootust soojematele ilmadele. «Homme on lähenemas madalrõhulohk, mis täna Kesk-Euroopas pakub äikest ning keerab ilma jahedamaks. Meil tuleb see võib-olla kolmapäeva ööseks, aga ilmselt ilma äikeseta,» rääkis ta.

Kolmapäeval-neljapäeval ongi ilm jahedam, kuid reedel saabub Skandinaavia kohale järgmine tsüklon, mis taas soojendama hakkab. Reede päeval võib see tuua kuni 18 soojakraadi. «Esialgu on kuni järgmise esmaspäevani suhteliselt soe, päeval 10-14 kraadi, kuid rannikul võib ikka jääda 6 kraadi lähedale,» lisas sünoptik.

Nädalavahetuseks on ette näha ka vihma, kuid Merilaini sõnul on need küllaltki nõrgad ja pigem hoovihmad.

Volbriöö võib tulla sajuta, ja ka sellele järgnev laupäev soosib talguid, lubades nii päikest kui mõnusaid soojakraade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles