Mississippis möllasid keeristormid

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA Mississippi osariigis keerelnud tornaadod on nõudnud vähemalt kümne inimese elu. Hukkunute seas on ka lapsed. Kannatanute hulk küündib kümnetesse.


Kõige suurem keeristorm liikus läbi osariigi keskosa, jättes maha umbes miili ehk veidi enam kui poolteise kilomeetri laiuse purustusvöö - maha langenud elektriliinid, murdunud puud, lagunenud elumajad ja muud hooned, kummuli pööratud autod.

Mõnes piirkonnas kaasnesid tormiga ka paduvihmad. Teed on mitmel pool suletud.

Enim kannatanuid ja kahjustusi oli Yazoo maakonnas, mille samanimelises linnas vajus tuulekeerises rusudesse ka üks kirik, kuid osariigi kuberner Haley Barbour kuulutas eriolukorra välja kokku 17 maakonnas, vahendas BBC News.

Yazoo linnas hukkus kolm inimest, maakonnas oli ohvreid neli. Lisaks toimetati neli inimest seal helikopteriga haiglasse. Choctaw maakonnas kaotas elu viis inimest, nende seas abielupaar kahe lapsega, ning Holmesi maakonnas veel üks.

AFP andmeil võib ohvrite arv veel tõusta, sest päästjad alles eemaldavad rususid - ainuüksi Warreni maakonnas on rohkem või vähem lagunenud 30 kodu. Kriisialale saadeti appi nii rahvuskaart kui ka Punase Risti töötajad.

Kohalikud elanikud võrdlevad kogetut orkaani Katrina hävitustööga.

Tugevad tornaadod on tekkimas ka kõrvalasuvates Louisiana, Arkansase ja Alabama osariikides ning rasked ilmaolud liiguvad meteoroloogide teatel edasi ida poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles