Loomaaias tulid haruldased mardikad kookonist välja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevantmardikad.
Elevantmardikad. Foto: Tallinna loomaaed

Loomaaia selgrootute seltskonnas oli sel nädala suursündmus: teisipäeval hakkasid pärast kolm aastat kestnud sigimistsüklit oma hiigelkookonist välja tulema haruldased Kesk-Ameerika elevantmardikad.


Kahjuks ei saa loomaaed praegu veel näidata külalistele aasta ringi selgrootute täiemahulist kollektsiooni. Püütakse leida võimalust talviste näituste vaheajal ka nendest kedagi veebikaamerate vahendusel kodulehele lisada.

Muidu on jürikuu möödunud oma tavapäraselt vahelduvate ilmadega, aga loomad ei lase end sellest sugugi segada. Miiludel ehk davidi hirvedel on tänavu sündinud  juba neli vasikat ja lähiajal on kindlasti lisa oodata.

Kaks amuuri leopardi hakatist, kel sellest nädalast alates on juba silmad peas, püsivad internetis endiselt populaarsuse laineharjal. Ei tea, kas süüdi on tuhavangis igavlevad ja internetis surfavad inimesed või muud huvilised, aga vaatajaid on olnud taas nii palju, et Elioni serverisüsteemid kipuvad vägisi hanguma.

Lisaks leopardikutsikatele saab loomaaia kodulehel kotkamäe kolmanda kaamera kaudu jälgida ka poegi toitvad hiidmerikotkaid. Võimalus sellist otsepilti näha on samuti esmakordne kogu maailmas. Sel nädalal koorus hiidmerikotkaste pesas veel teinegi tibu.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles