Meteoroloogide teatel võib taevas nädalavahetuseks selgineda

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähenev madalrõhkkond võib lahendada tuhandete lennujaamas lõksus olevate inimeste mured.
Lähenev madalrõhkkond võib lahendada tuhandete lennujaamas lõksus olevate inimeste mured. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma Meteoroloogiaorganisatsiooni (WMO) teatel võib Islandi poole teel olev madalrõhkkond tuua nädalavahetuseks kaasa ilma selginemise.


«Meteoroloogilisest seisukohast on kõik näidud [...] väga, väga positiivsed,» kinnitas WMO esindaja Herbert Puempel ajakirjanikele, vahendas Reuters.

Puempeli sõnul peaks saabuv vihm pesema lennukid puhtaks ohtlikust vulkaanilistest osakestest, mille tõttu on tuhanded reisijad jäänud lennujaamadesse tuhalõksu ja ootavad pingsalt, millal ilmaolud paranevad.

«Praegu on eelolevaks nädalavahetuseks näha palju positiivseid märke,» kinnitas Puempel, kelle teatel peaks tuhapilv ilmaennustuse kohaselt liikuma põhjapooluse suunas, kus tülikas moodustis ka hajub.

Tema sõnul liigub hiiglaslik tuhapilv küll Kanada ja Ameerika Ühendriikide suunas, kuid on madalal ookeani kohal ega tohiks mõjutada lennuühendust Euroopa ning Põhja-Ameerika vahel. «Ülelende see väga madal tuhapilv ei mõjuta,» täpsustas Puempel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles