Konnaränne piirab autoliiklust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konnad teel
Konnad teel Foto: maanteeamet

Saabunud kevad on teedele toonud kevadrändel olevad konnad, kelle kaitseks on maanteeamet hoiatava märgistuse paigaldanud ning vajadusel sõidukiirust 70 kilomeetrile tunnis piiranud 11 konfliktses paigas.

Konnade aktiivset liikumist põhjustab talvituspaikadest kudemisaladele siirdumine. Ränne on intensiivsem soojadel õhtutel ja öödel ning samuti vihmasaju korral, hoiatas maanteeamet.

Harjumaal on konnade ränne aktiivsem Tallinna-Tartu maanteel Vaida sildade juures ning 29,8. kilomeetril Saula silla juures. Samuti liigub palju konni Kose-Jägala maantee 36,2. kilomeetril, Jägala-Käravete 10.-13. kilomeetril, Kose Sanatooriumi tee ning Soodla-Kehra maantee alguskilomeetritel.

Järvamaal tuleb ettevaatlikum olla Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 87. kilomeetril, kus on konnade rände tõttu ka kiirus piiratud. Samuti palutakse tähelepanelikkust Paide-Mündi-Mäeküla maantee alguskilomeetritel.

Viljandimaal ületavad konnad sõiduteed Tartu-Viljandi- Kilingi-Nõmme maanteel Oiu silla kandis ning Tänassilma külas. Mõlemas kohas on seatud ka kiiruspiirangud.

Maanteeamet palub sõidukijuhtidel olla liiklemisel valvas ja hooliv konnade teeületuskohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles