Hiina maavärina ohvrite arv tõusis üle 600

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad toomas rusude vahelt välja kannatanut.
Päästjad toomas rusude vahelt välja kannatanut. Foto: Reuters/ScanPix

Eile Hiina loodeosa Qinghai provintsi tabanud 6,9-magnituudises maavärinas hukkus ametnike kinnitusel vähemalt 617 inimest, ligi 10 000 inimest sai viga.


Tuhanded maavärina tagajärjel kodu kaotanud inimesed olid sunnitud jaheda öö veetma lageda taeva all. Väidetavalt langes õhutemperatuur katastroofipiirkonnas öösel koguni alla 0 kraadi, vahendas BBC.

Võimude kinnitusel on teadmata kadunud veel 313 inimest ning päästjad jätkavad nende otsimist primitiivse tehnika või lausa paljaste kätega, sest päästetehnika ning sõjaväe abikolonn ei pääsenud maalihete tõttu katastroofipiirkonda.

Hõredalt asustatud mägist piirkonda tabanud maavärina epitsenter asus Yushus, vaid kümne kilomeetri sügavusel maa sees.

Provintsi pealinnast Xiningist ligi 800 kilomeetri kaugusel asuvas prefektuuri keskuses Jiegus hävines maavärinas 85 protsenti hoonetest, kokku varisesid mitmed koolid ning viimastel andmetel hukkus vähemalt 56 õpilast, neist 22 Yushus asuvas koolis. AFP andmetel sai surma koguni 66 õpilast ja kümme õpetajat.

Hiina Rahvavabariigi presidendi Hu Jintao sõnul on õnnetuspiirkonda saadetud 5000 päästjat, kaasa arvatud 700 sõdurit. Siseministeeriumi teatel on maavärinas kannatada saanutele saadetud 5000 telki ning hulgaliselt tekke ja ravimeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles