Galerii: täna on rahvusvaheline õuesõppe päev

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis tähistati täna seitsmendat korda rahvusvahelist õuesõppepäeva, mille puhul tutvustasid Arte Gümnaasiumi õpilased oma kaaslastele kooli lähedal kasvavaid puid.

Sel aastal oli õuesõppe üldteemaks «Õu teeb terveks». Ametlikult kestab õuesõppimise aeg kuni 14. oktoobrini.

Rahvusvahelisel õuesõppimise päeval korraldas Arte Gümnaasium koos kultuuripealinna projektiga «52 üllatust ja ideed» oma kooli õuel puude märgistamise.

6. klassi õpilased tutvustasid puid, mis kasvasid koolimaja juures aastast 1981, mil kool avati. Puudele seoti külge lindid, millel oli nende nimetus kirjas eesti, vene ja ladina keeles.

Lisaks korraldas Tallinna keskkonnaamet ja Tallinna haridusamet koostöös Lehola Keskkonnahariduskeskusega botaanikaaias õuesõppepäeva.

Ligi sada lasteajaõpetajat kogunes botaanikaaeda tutvuma selle loodus- ja keskkonnaharidusliku tegevuse, avamaakollektsioonidega ja loodusõpperadadega, et esimesel võimalusel koos lastega alustada botaanikaaias tervislikku õuesõpet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles