Tartu sulges suurvee tõttu esimese suurema tänava

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõgi oli täna hommikuks Ihaste tee juba ületanud. Pilt on tehtud eile õhtul, mil jalgratturid pääsesid veel teeserval sõitma.
Emajõgi oli täna hommikuks Ihaste tee juba ületanud. Pilt on tehtud eile õhtul, mil jalgratturid pääsesid veel teeserval sõitma. Foto: Jürgen Hämmal

Ööl vastu tänast 2,4 sentimeetrit kerkinud Emajõgi ujutas hommikuks täielikult üle Ihaste linnaosa Annelinnaga ühendava teelõigu ning linnavalitsus otsustas tänavalõigu sulgeda.


Seoses sõidutee üleujutusega on liikluseks suletud Ihaste tee mõlemad sõidusuunad Ihaste põiktänava ja Salutähe vahelisel lõigul, välja arvatud linnaliini bussidele, teatas linna liikluskorraldusteenistuse peaspetsialist Toomas Henno.



Ümbersõidud Vana-Ihastest kesklinna suunas toimuvad mööda Hipodroomi, Männimetsa, Põhjatamme, ja Pallase puiesteed Lammi tee kaudu.



Linnavalitsuse teatel ulatub Emajõe veetase nüüd 3,26 meetrit üle Tartu kokkuleppelise nullpunkti. Üleujutusala suurenemise vältimiseks jätkab linn koostöös Lõuna-Eesti päästekeskusega vee väljapumpamist Supilinna tiigist.



«Tõus jätkub vähehaaval ning koos sellega püsivad ka probleemid,» kinnitas linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. Vana Ihaste elanikud, kellel vesi juba eluruumidesse tunginud, pole linnalt asenduspindasid soovinud.



Haak lisas, et jätkub vee ümberpumpamine ja töös on nii päästekeskuse kui Tartu veevärgi pumbad. Supilinna tiigist vee ümberpumpamine läheb linnale maksma umbes 7000 krooni päevas.



«Kui siia lisada veel üleujutatud tänavate tugevdamiseks ja hooldamiseks kuluvad summad, siis tuleb kahjuks nentida, et suurvesi kujuneb tänavu Tartule üsnagi kulukaks,» nentid Haak.



Tõusuvee tõttu on liikluseks ajutiselt suletud jätkuvalt Oa tänav Meloni ja vabaujula vahelisel lõigul, Liiva tänav Ujula ja Emajõe vahelisel lõigul ja Salutähe tänav Varsa-Hipodroomi lõigul. Neil teedel tohivad sõita vaid kohalikud elanikud.



Täielikult on suletud Ranna puiestee Emajõega paralleelne lõik Rannakajaka ristmikul ja Ihaste tee Ihaste põiktänava ja Salutähe vahelisel lõigul (va linnaliini


bussidele).



Kuni Emajõe veetaseme languseni keelas maavanem Emajõel mootoriga veesõidukite liiklemise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles