Helsingis hoiatatakse murduvate puude eest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi turuplatsil tuulega võitlev naisterahvas.
Helsingi turuplatsil tuulega võitlev naisterahvas. Foto: AFP / Scanpix

Soome lõunaosas möllava tormi tõttu manitsetakse sealse pealinnapiirkonna elanikke ettevaatlikkusele parkides liikumisel, sest karta võib vanemate ja kogukamate puude langemist.

 

Helsingi ehitusameti eksperdi sõnul ei taheta inimestesse paanikat külvata, kuid kuna paljudel on kombeks otsida vihma eest varju just puude alt, siis tahavad võimud hoiatada, et see ei ole praegu kuigi mõistlik, vahendas Helsingin Sanomat.

Täna hommikul on tugev tuul rebinud puudelt tänavatele ja avalikele paikadele juba hulgaliselt suuri oksi. Puid on murdunud ka Espoo ümbruses. Päästeamet on samal ajal saanud häirekutseid ka lagunevate katuste ja ehitustellingutega seoses. Seni on suuremaid õnnetusi siiski välditud.

Soome meteoroloogid mõõtsid hommikul Helsingi lähedal asuval Vantaa lennuväljal tuule kiiruseks 15 meetrit sekundis. Tugevad iilid räsivad rannikut aga kuni õhtuni ning rahulikumat ilma oodatakse alles homseks.

Rootsi lõunaosas hommikul möllanud torm on põhjustanud juba suuremat kaost, sest seal on jäänud üle kümne tuhande majapidamise liinikatkestuste tõttu elektrita. Lisaks seiskus mõneks ajaks rongiliiklus Helsingborgi ja Halmstadi vahel.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles