Soomaa esimene kevadine kanuumatk sai alguse karjamaalt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaal algas viies aastaaeg võimsalt.
Soomaal algas viies aastaaeg võimsalt. Foto: Ants Liigus

Selle kevade esimene kanuumatkajate seltskond sai täna hommikul lähte kohast, kus tavaliselt on karjamaa, Soomaal on see tavaline.

Igal kevadel võib Soomaal kaasa elada maasturite paraadile, nendegi omanikke tuleb mõista, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Soomaa turismiettevõtja Aivar Ruukel ütles, et maasturiomanikud tahavad proovida, kuidas nende neljarattaline sõber igasuguseid ohte välja kannatab.

«On neid, kes on väga maasturite vastalised, aga kuskil nad peavad ju oma masinat proovima, vast nad väga ei uhu neid teid ära,» loodab Ruukel.

Rahvuspargi reeglid panevad siiski rangelt paika, kuidas inimeste seiklusjanu loodust ei kahjustaks - hiljuti sai Soomaast Euroopa põlislooduse kaitsealade organisatsiooni PAN Parks liige ja seegi annab täiendava garantii, aga sealne loodus suudab end ka ise kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles