Siseveekogude jääle minek on äärmiselt ohtlik

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääminek Pärnu jõel Tori põrgu juures.
Jääminek Pärnu jõel Tori põrgu juures. Foto: Ants Liigus

Viimaste päevade soojad ilmad on siseveekogude jääd oluliselt nõrgestanud ning kohati on jääkate juba sulanud, nõrgale jääle minek on eluohtlik.

Tänase päeva jooksul on Pärnumaal kaks inimest jääl ohtu sattunud, vahendas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Öösel kella poole kolme paiku teatati häirekeskusele, et Pärnus Rääma tänava kandis on mees läbi jää vajunud. Hetk hiljem helistati tagasi ja teatati, et mees on ise külmast veest välja saanud.

Õhtul kella 17.55 ajal teatati, et Audrus on noormees jääpangaga parvetades jäänud lõksu jõe keskele saarekesele. Päästjad tõid noormehe paadiga tagasi kaldale.

Pärnu jõel on jääminek alanud ning jääolud muutuvad minutitega. Sellest hoolimata oli täna lõuna ajal jääl veel hulgaliselt kalamehi, keda mööda triivivad jääkamakad ei heidutanud.

Läbi jää külma vette vajunud inimene kaotab tegutsemisvõime minutitega, abi kohale jõudmine võib aga võtta kauem. Triiviv jää teeb olukorra veelgi ohtlikumaks ning pääsemise raskemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles