Aprill mängib sooja- ja külmalainetega

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevad võtab võimust.
Kevad võtab võimust. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Aprillile iseloomulikult toovad ilmad sel kuul nii sooja ja külma kui ka päikest ja vihma.

Aprilli algul jõuab Lõuna-Euroopast meieni niiske ja sooja õhuga väheaktiivne madalrõhulohk, dekaadi teisel poolel asendub see kuivemat ilma pakkuva kõrgrõhualaga. Sooja sissetung peatub ning selgetel öödel langeb õhutemperatuur mitmel pool miinuskraadidesse, teatas EMHI.

Kuu teise ja kolmanda dekaadi ilm tuleb aprillikuule iseloomulikult muutlik. Eesti jääb kõrgrõhualavööndisse, kuid aeg-ajalt liiguvad Skandinaaviast kagusse aktiivsed tsüklonid, mis põhjustavad tormituult.

Tugev edelast sooja ja vihma toov tuul pöördub loodesse ning põhja. Vihmasadu asendub lühiajaliselt lörtsi ja lumega ning soojalained vahelduvad külmalainetega.

Homme liigub madalrõhulohk jahedama õhuga aeglaselt itta ning paljudes kohtades sajab vihma. Öösel pöördub tuul kagust edelasse, päeval on tuul muutliku suunaga. Öösel on 0...+4, päeval +3...+7, Kagu-Eestis kuni 10 kraadi sooja.

Laupäeval läheneb Valgevene kohalt väheaktiivne madalrõhuala. Selle loodeservas sajab vihma, saartel võib ka lörtsi tulla. Tuul pöördub itta- ja kirdesse. Öösel on
0...+4, päeval +3..+8 kraadi sooja.

Pühapäeval sajud hõrenevad, hommikul võib püsida udu. Öösel on temperatuur -1..+3, kraadi, päevasooja on 4.. 10 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles