Loomaaiast: loomade sügisesed ümberpaigutamised on hoo sisse saanud

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored valgekured.
Noored valgekured. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Loomaaias on sügisesed ümberpaigutamised hoo sisse saanud, paljud seni õues aega veetnud isenditest kolitakse siseruumidesse, osa on saanud endale talveks uusi kaaslasi ja osa lausa uue aediku.

Loomaaia teatel eraldati mõlemad tänavu koorunud valgekuretibud, nii vanemate juures üleskasvanu kui ka õnnekurgedest kasuvanemate juures elanu, vanalindudest ja paigutati elama kokku ühte aedikusse. Et noorte valgekurgede uus eluase asub otse õnnekurgede aediku kõrval, siis käib kasulaps endiselt aegajalt kasuvanematelt piiksudes toidupalakesi lunimas, mida nood talle läbi võre ka nokka pistavad. Valgekurgede pesas sirgunu hoiab aga väärikalt distantsi.

Teisipäeval saadeti San Diego poole teele emane luitekass.

Idakurepaar paigutati Illu kohviku vastas olevasse aedikusse, kääbus- ja dekoratiivkanad kolitakse aga järkjärgult siseruumi varjule. Valgetups-marmosettidele sai valmis suurem ekspositsioon, kuhu loomad neljapäeval ka sisse koliti. Šimpansite piirdekraavis lupsu löönud karpkalad koid ja kuldkalad püüti välja ja viidi troopikamaja sisetiiki.

Noorte muskusveiste Henriku ja Silviaga lasti kokku täiskasvanud emasloom Linda. Suve hakul noore Henriku vihase puhinaga eemale tõrjunud Linda on nüüd sügisel potentsiaalse kosilase vastu hulga leplikum.

Ninasarvikubokside suured vaateaknad elevandimajas kaeti nädala algul okstest mattidega ja hakati ninasarvikuid harjutama klaasitaguste siseboksidega. Loomade ohutuse tagamiseks on klaasi ees ka elektrikarjus, kuid kuna ninasarviku sarv elektrit ei juhi, siis õnnestus Kigomal sarvega traatidesse takerdudes need särtsu saamata ikkagi katki tõmmata.

Jääkaru Nord on aga streigi välja kuulutanud ega lase end juba poolteist nädalat koristamise-toitmise ajaks sisepuuri meelitada, sestap näeb õuepuur juba õige räämas välja.

Kesknädalal toimus loomaaia lääneväravasse kerkiva keskkonnahariduskeskuse sarikapidu. Järgmisel aastal valmivas uues hoones saavad praegusega võrreldes kordi paremad tingimused tegutsemiseks nii loomasõprade ringid kui ka muud erinevatele sihtgruppidele loomastiku mitmekesisuse ja kaitse probleeme ning säästva eluviisi vajadusi tutvustavad programmid, milleks loomaaia kollektsioon annab suurepärase ja Eestis ainulaadse võimaluse.

Teisipäeval loomaaias läbi viidud bioloogiaolümpiaadi 7. klasside koolivoorust võttis osa 450 õpilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles