Pärnus uputab: kaheksa maja elanikud on veevangis

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Turu tänaval tekkis lumesulamisveest uputus.
Pärnus Turu tänaval tekkis lumesulamisveest uputus. Foto: Toomas

Pärnus Uus-Sauga linnaosas Turu tänaval on lume sulades tekkinud paarikümnesentimeetrine veekiht, mis piirab ümberkaudseid maju.


Turu tänava elaniku Toomase sõnutsi on vesi Hobuse ja Rõugu tänava vahelisel lõigul tunginud kaheksa eramaja keldrisse ja paaris madalamale ehitatud majas ähvardab ka tuppa valguda.



Toomase jutu järgi ulatub vesi majade ümber poolde kummikusse, et ümbruskonnas on lund, võib veetase veelgi tõusta. “Paarkümmend sentimeetrit on vett kindlasti, “ kirjeldas ta. Et tänaval ei ole sademevee kanalisatsiooni, pole liigveel kusagile voolata.



Kohaliku elaniku sõnutsi saab uputuspiirkonnas liikuda ainult kummikutega. “Vanemad inimesed on mures, kuidas liikuma pääseda, et poes või muudel toimetustel käia,” seletas Toomas.



Mehe sõnutsi on suurte vihmade ja lume sulamise aegu varemgi Turu tänaval vett olnud, ent nii suurt uputust tema ei mäleta. “Olen ise elanud siin viis aastat. Naabrid räägivad, et 15 aastat tagasi oli samasuguse ulatusega uputus,” seletas Toomas.



Toomase jutu järgi on uputusest teatatud Pärnu linnavalitsusele ja päästeteenistusele.



Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo ütles, et reedel käis Turu tänaval olukorda hindamas AS Pärnu Vee auto ja liigse vee äravoolamiseks puhastati kraave.



Murakas-Ollo märkis, et Turu tänava elanikud on kraavid ja truubid ise kinni ajanud, seetõttu on seal liigse veega probleeme varemgi olnud.



Kas ja kuidas uppuva tänava elanikke edasi abistatakse, ei osanud Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik öelda. “Eks homme seda linnavalitsuses arutatakse,” ütles Murakas-Ollo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles