Venemaal ähvardab kevadine suurvesi kaht miljonit inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurvesi Dagestanis Mamedkala külas.
Suurvesi Dagestanis Mamedkala külas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene eriolukordade ministeeriumi prognoosi järgi ohustab kevadine suurvesi tänavu territooriumi, kus elab üle kahe miljoni inimese.



Peaminister Vladimir Putini sõnul peavad eriolukordade ministeerium ja regioonide juhid võtma kasutusele abinõusid erakorraliste situatsioonide ennetamiseks, vahendas

RIA Novosti.

Valitsusjuht osales täna valitsuskomisjoni laiendatud istungil, kus oli päevakorras erakorraliste olukordade vältimine ja likvideerimine.

«Kogu 2010. aastal jääb arvatava suurvee tsooni 3029 asulat, 315 raudteejaama ja 492 silda, millest 35 ähvardab eriline oht,» rääkis peaminister.

Putin kutsus ametnikke üles tegema kõik võimaliku võitluses üleujutustega ja vältima majanduslikke kahjusid. Tänavuse talve anomaalne ilm ja normile mittevastavad temperatuurid toovad kaasa tavapärasest erineva kevade, rõhutas valitsusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles