Leedus algasid üleujutused

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Leedu ajaloolise pealinna Kaunase ümbruse kahes piirkonnas kuulutati esmaspäeva hommikul kevadisest suurest sulast põhjustatud tulvade tõttu välja eriolukord.

Vaata Leedu portaali 15min.lt galeriid!

Nerise jõgi tõusis paiguti üle kallaste juba eelmisel nädalal ning võimud evakueerisid Karmelava ja Domeikava omavalitsuste alalt poolsada elanikku, vahendas ELTA uudisteagentuur.

Ka praegu veetase tõuseb veel, ehkki mitte enam märkimisväärselt, mis tähendab, et kohalikud elanikud on endiselt ohus. Evakueeritutest ligi kolmandik on lapsed.

Kõige enam on kannatanud Nerise jõe vasakkalda piirkonnad Kaunase külje all. Kleboniškiai ja Radikiai külas tõusis veetase mõnesaja meetri pikkusel lõigul 6-7 meetrit - vee äravoolu takistab jäärisu.

Vene portaalide vahendatud uudiste kohaselt saadeti appi ka sõjavägi, et hakata jääd lõhkama.

Mujalgi on tulvaoht suur - üle kallaste on tõusnud näiteks Akmena jõgi Taurage rajoonis, kus päästjad aitavad paatidega inimesi tööle ja lapsi kooli.

LETA teatel on veetase tõusmas ka Läti lõunapoolsetes jõgedes, kuid veel üleujutuste ohust pole seal teatatud. Meteoroloogid ennustavad lähemateks päevadeks soojemat ilma ja vihmasadu, mistõttu hakkab tõenäoliselt tõusma ka Daugava ja põhjapoolsete jõgede veetase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles