Reedel trügib termomeetrinäit üle kümne soojakraadi

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevade alguse tähistamine Tallinnas Piiskopi aias
Kevade alguse tähistamine Tallinnas Piiskopi aias Foto: Priit Simson

Ilmaprognoosi järgi kujuneb eelolev nädalavahetus soojaks, Lõuna-Eestis võib termomeetrinäit tõusta kuni 14 soojakraadini.


Merike Merilain EMHI ilmaprognooside osakonnast rääkis, et käesoleva nädala ilm tuleb muutlik. «Tänane päev on ehk kõige päikeselisem. Öösel on oodata selget ilma ja nõrka tuult ning külma võib tulla kolm kuni kümme miinuskraadi.»

Homme tuleb uus madalrõhu alla ning päev on rohkem pilvisem. Õhtul võib tulla lörtsi ja vihma. Päeval on temperatuur nullist viie soojakraadini.

Kolmapäeva öösel sadu jätkub, kuid päevaks annab see järele. «Kas ka ilm päikeseline tuleb, seda garanteerida ei saa. Vihm võib küll järgi anda, kuid taevas pilviseks jääda. Sooja tuleb kuni viis kraadi,» ütles Merilain.

«Neljapäev võib ilus päev tulla. Öösel on miinused, kuid päeval võib taas loota sooja kolm kuni kuus kraadi,» sõnas Merilain.

Soojem õhk hakkab tema sõnul peale trügima reedest. «Aga põhja pool eriti soojaks ei lähe, kuid Lõuna-Eestis võib reede päeva ajal olla juba kuni 11-12 soojakraadi,» märkis Merilain.

Ka laupäeva tuleb üsna soe ja seda just Lõuna-Eestis. «Seal võib tulla isegi kuni 14 kraadi sooja. Soojemaks minna ei saa, selle lume peale 16 soojakraadi ei ole tõenäoline.»

Pühapäeval läheb ilm taas halvemaks.

Kõige suuremaid öiseid külmakraade on oodata Peipsi ja Väinamere äärde. «Kui need külmemad ööd on olnud, siis võistlevad omavahel jäätunud veekogud, olgu see siis Läänemeri või Peipsi,» selgitas Merilain.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles