Märtsi viimasel pühapäeval saab linnades võistu sulelisi vaadelda

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-kirjurähn
Suur-kirjurähn Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuleval pühapäeval toimub igakevadine linnadevaheline lindude vaatlemise võistlus, mida korraldab Eesti Ornitoloogiaühing koostöös Läänemaa linnuklubiga.

Linnadevahelisest linnuvõisltusest oodatakse osa võtma kõiki linnuhuvilisi. Selleks tuleb vaid moodustada 2-5 liikmeline võistkond ning 28. märtsil mõnes linnas linnuretkele minna. Nagu ka võistluse nimi viitab, lähevad arvesse üksnes need linnud, keda vaadeldakse linna piiridest lahkumata.

Ettevõtmise eesmärgiks on juhtida inimeste tähelepanu linnakeskkonna linnurikkusele ning algavale rändlindude saabumisele. Möödunud kevadel vaadeldi võistlusel kokku 94 linnuliiki, aasta varem registreeriti linnades koguni 104 liiki sulelisi. Muuhulgas on meie linnades nähtud selliseid loodusmaastikega seotud liike nagu valgeselg-kirjurähn, hallpea-rähn, värbkakk, laanepüü ja teder.

Ürituse traditsioon ulatub aastasse 2002, kui linnakeskkonnas toimuvat linnuvaatlust hakati korraldama Haapsalus. Huvi ettevõtmise vastu on iga kevadega kasvanud ning eelmisel aastal tegutseti juba 12 Eestimaa linnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles