Valgamaal hukkusid järves kalad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud kalad Presnikovi järves.
Surnud kalad Presnikovi järves. Foto: Keskkonnateenistus/ Valgamaalane

Pühapäeval sai keskkonnainspektsioon teate, et Valgamaal Sangaste Lossikülas asuvas veidi üle kahehektarilise pindalaga Presnikovi järves on kalad hukkunud.

Esmaspäeval käisid kohapealset olukorda hindamas keskkonnainspektsiooni Valga büroo inspektor Rein Kirch ja Valgamaa keskkonnateenistuse vee peaspetsialist Kersti Nurmetalu, kirjutab Valgamaalane.

«Järve kalda lähedal leidus tõepoolest hukkunud kalu, aga mitte palju,» rääkis Kirch, kelle sõnul võeti kohapealt ka veeproov.


Presnikovi järvest võetud veeproovid viidi teisipäeval Tartu Keskkonnauuringute OÜ laborisse, et seal analüüsid tehtaks.


«Vastuse saame tuleval kolmapäeval, siis on võimalik täpsemalt öelda, millega tegemist,» selgitas Nurmetalu. «Pealiskaudsel hindamisel tundus, et suurt reostust järves ei ole. Asustus on seal väike ja biotiigid reovee puhastamiseks olemas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles