Kevad tuleb viie plusskraadiga

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Tiigi tänaval õitsesid eelmise aasta esimesed lumikellukesed juba märtsi alguses.
Tartus Tiigi tänaval õitsesid eelmise aasta esimesed lumikellukesed juba märtsi alguses. Foto: Andres Ehreinpreis

Homme kell 19.32 algab kalendri järgi kevad. Ilmajaam prognoosib selle päeva temperatuuriks kuni viis soojakraadi, sealt edasi ilm veidi jaheneb ja järgmise nädala teisipäeva öö võib taas tuua kuni 15 kraadi miinust.


Merike Merilain Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ilmaprognooside osakonnast sõnas, et sulailm on nädalavahetuseks kindlustatud, aga esmaspäevast pöördub suure tõenäosusega jälle külmaks.

«Kas ta nüüd pikemalt külmaks jääb, seda ei tea, igal juhul tuleb algav nädal heitliku ilmaga,» ütles Merilain. Laupäeval on kuni viis soojakraadi, pühapäeval tõmbub veidi tagasi. «Mina pühapäevaks enam viit kraadi ei pakuks. Aga võimalik on, et kui veidi päikest ka ja tsüklon on läinud, siis ta võib ka viis kraadi olla,» selgitas ta.

Homne pluss viis võib Merilaini sõnul olla üle Eesti. «Tugeva edelatuulega võib see igalt poolt korraks üle käia.»

Merilain ütles, et järgmisel nädalal võib kõige külmem tulla teisipäeva öö, mil praeguste prognooside järgi miinuskraade oodatakse 7 - 13. «Selgema ilma ja nõrga tuulega võib tulla ka 15 kraadi külma.»

Sealt järgnevad päevad toovad öösiti miinuskraadid ja päeval temperatuuri miinuse ja plussi vahepeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles