Tänaöine -24 kraadi jääb märtsi külmarekordile alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumikellukesed
Lumikellukesed Foto: Andres Ehrenpreis/Tartu Postimees

Ehkki märts on Eestis kevadkuu, pole tänaöine Jõhvis registreeritud õhutemperatuur -24 kraadi siiski midagi ebatavalist.

Täna öösel oli Eesti kõige külmem koht Jõhvi, kus EMHI ilmajaam mõõtis õhutemperatuuriks -24,6 kraadi, Tiirikojal registreeriti -21,2 kraadi. Mujal jäid miinuskraadid 20 kraadist vähemaks.

EMHI ilmavaatluste osakonna peaspetsialist Ene Tillmann ütles, et see õhutemperatuur pole märtsi jaoks siiski midagi väga erakorralist.

Märtsikuu absoluutne miinimum Eestis on -35,1 kraadi, mis mõõdeti Kuusikul 14. märtsil 1942. aastal. Jõhvi märtsikuine külmarekord on -28,4 kraadi, mis registreeriti 1963. aasta 21. märtsil.

Muidu on aga tänavune märts meil siiski suhteliselt jahe. «Põhimõtteliselt on märts ikka kevadkuu, aga viimastel aastatel on talve algus kippunud soe olema ja siis kõik kuhjub talve lõppu - külm, lumi,» tõdes Tillmann.

Kõige külmem talvekuu on Eestis tema sõnul ikka veebruar, vahel ka jaanuar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles