Linnud ja väikeloomad jäävad suvel pigisse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindamistööd.
Pindamistööd. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Nigula metsloomade taastuskeskuse juhataja Kaja Kübara jutu järgi tuleb pigisse sattunud väikeseid loomi ja linde aidata igal suvel, kui üle Eesti käivad teetööd ja päike pigi sulatab.

Selle nädala alguses aitasid päästetöötajad ja looduskaitsjad Haapsalus pigisse kleepunud kajakat, kes toimetati esmalt Pärnusse ja siit edasi Nigula metsloomade taastuskeskusesse, kirjutab

Pärnu Postimees

.

Kajakas on Kübara sõnutsi siiski suhteliselt haruldane hättasattuja, sest kleepuvasse pigisse jäävad tavaliselt kinni väiksemad linnud ja loomad.


Haapsalus hätta sattunud kajaka päästeoperatsiooni, mille käigus pigine lind rohkem kui 150 kilomeetri kaugusele taastuskeskuseese transporditi, Kübar eriliseks ei pea. «See on päästeameti ja looduskaitsekeskuse seadusejärgne kohustus,» selgitas ta looduskaitsjate igapäevast tööd.

Tema sõnul võetakse selliseid operatsioone ette üsna tihti.


Kübar rääkis, et vahel saavad hätta jäänud loomi aidata, näiteks puhastada, ka kohalikud loodusvahid, ent kuna see ei kuulu nende otseste töökohustuste hulka, siis ei jätku neil selleks alati aega ja abivajaja tuuakse Nigulasse.


Nigula metsloomade taastuskeskuse juhataja sõnutsi on praegu nende juures ligi poolsada lindu ja looma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles