USA kirdeosas jäi tormi tõttu elektrita pool miljonit inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majavare Atlantic Citys (New Jersey osariik) Artic avenüül pärast eilset tormi.
Majavare Atlantic Citys (New Jersey osariik) Artic avenüül pärast eilset tormi. Foto: AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide kirdeosas möllas eile tugev tuul ja sadas paduvihma, jättes elektrita pool miljonit klienti ja häirides lennuliiklust.


Tosin teiselt poolt Atlandi ookeani saabunud lendu oli J.F. Kennedy nimelise lennuvälja asemel sunnitud maanduma Bostoni Logani rahvusvahelisel lennuväljal, vahendas

The New York Times

.

Halbade ilmastikutingimuste tõttu hilineb ka Finnairi lend New Yorgist Helsingisse mitu tundi. Lennuk pidi plaani järgi maanduma täna hommikul kell 8.50.

Tormituul, mis puhus kiirusega 30 meetrit sekundis, murdis puid ja lõhkus elektriliine New Jerseys, New Yorgis, Pennsylvanias ja Connecticutis. See on juba teine kord kahe nädala jooksul, kui riigi kirdeosas jääb tormi tõttu elektrita pool miljonit inimest.

New Yorgis katkes tugeva tuule tõttu neljaks tunniks laevaühendus Staten Islandiga. Atlantic City kasiino ehitusplatsil kukus umber kraana, mistõttu sai vigastada üks politseinik.

New Jersey peamagistraalil katkestati tulvavee tõttu rongiliiklus.

New Yorgi hädaabinumber 911 oli üle koormatud, peamiselt teatasid inimesed murdunud puudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles