Lätis püüti supluskohast piraaja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraaja hammustus võib olla tõsine.
Piraaja hammustus võib olla tõsine. Foto: Corbis/ Scanpix.

Läti kalameeste õnge otsa jäi piraaja, kes ilmselt oli veekokku lastud kellegi akvaariumist.


Ohtlik isend püüti kinni Daugavpilsis ühest kohalikust tiigist, kus käiakse ka ujumas, kirjutab Telegraf. Kala viidi kohalikku Latgale loomaaeda ning spetsialistide arvates võib selles tiigis olla veel sama liigi esindajaid.

Latgale loomaaia direktori Mihails Pupiņši sõnul jäi kohalike elanike õnge otsa täiskasvanud emane piraaja, kes ilmselt oli kohaliku elurajooni tiiki sattunud kellegi kodusest akvaariumist.

«Piraaja ise põgeneda ei suuda,» ütles loomaaia juht. Tema hinnangul oli ligi 20 sentimeetri pikkune piraaja elanud tiigis juba mõnda aega, sellest annab tunnistust tema pisut räbaldunud väljanägemine.


Ilmselt lasti kala tiiki sel kevadel või suvel. Bioloog ei usu, et tiiki lasti vaid üks piraaja. «Tavaliselt ei peeta neid üksikuna, nad on parvekalad,» selgitas ta.

Tema arvates võib vabaduses olla veel kolm kuni neli kala.

Loomaaia direktor ei välista, et piraajad võivad rünnata ka ujujaid. «Nad hammustavad kohe tüki nahka ja liha ja nende hammustus on küllalt tõsine,» selgitas ta.

Pupiņši sõnul on lisaks piraajade tavalisele elupaigale Lõuna-Ameerikas olemas ka väiksed populatsioonid USA-s, Hispaanias.

Ka seal on see populatsioon alguse saanud akvaariumist veekogudesse lahti lastud isenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles