Ilves: Läänemere strateegia on euroliidu sisepoliitika

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevad Läänemerel.
Laevad Läänemerel. Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves rõhutas Läänemere strateegia alast konverentsi avades, et nimetatud strateegia on eelkõige Euroopa Liidu sisepoliitika.

«Kõik, mis sellest võrsub, kogu võimalik kasu, on meie endi, Läänemere kallastel elavate rahvaste endi teha,» vahendas presidendi kantselei pressiesindaja riigipea sõnu.

President Toomas Hendrik Ilves avas täna Tallinna Ülikoolis Läänemere strateegia konverentsi, öeldes, et Läänemere strateegia  toob Euroopa meile lähemale.

«See on siiani ainus Euroopa Liidu algatus, mis on alguse saanud Euroopa Parlamendist, seega rahva poolt otse valitud esindajatelt,» toonitas president Ilves, kes oli üks Läänemere strateegiale alusepanijaid. «See ei ole mingi anonüümne niinimetet Brüsseli algatus.»

President Ilvese hinnangul puudutab Läänemere strateegia üks suurematest üldeesmärkidest Läänemere vee kvaliteeti. «Läänemere ökokeskkond puudutab otseselt meie rahvaste elukvaliteeti ja elu jätkumise võimalusi siin piirkonnas.»

«Strateegia abil on võimalik välja töötada lahendused paljudele probleemidele: inimtegevuse tagajärjel halvenev merevee kvaliteet, eutrofeerumine, naftatankerite arvu ligi kümnekordsest kasvust tulenev katastroofioht,» loetles riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles