Helsingi loomaaiast plehku pannud ahm leiti teiselt saarelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See foto ahmist on tehtud ühes Montana osariigi looduspargis USAs.
See foto ahmist on tehtud ühes Montana osariigi looduspargis USAs. Foto: AP / Scanpix

Helsingis Korkeasaari loomaaiast eile varahommikul aedikust vabadusse pääsenud ahmi leidmiseks korraldati suuroperatsioon ning loom leiti mitu kilomeetrit eemal metsatukast.


Looma asukoha tegi kindlaks mereväe alus Harus, mis märkas mööda jääd liikuvat ahmi päeval Korkeasaarest umbes kuue kilomeetri kaugusel Kuninkaansaare lõunaosas, misjärel võttis loom suuna Santahamina suunas, kirjutas Helsingin Sanomat täna.

Santahaminas uimastas loomaarst ahmi ja isend viidi tagasi Korkeasaarele loomaaia direktori Jukka Salo auto pagasiruumis.

Talitaja märkis ahmi kadumist hommikul 8.30 paiku ning loom pääses oma aedikust välja tänu sellele, et tuisuga olid sinna tekkinud lumehanged, mis võimaldasid tal läbi aediku katusel olnud augu vabadusse pääseda. Tavaolukorras ahm selleni ei ulatu.

Plehku pistnud 13-aastase ahmi nimi on Asante ja ta on sündinud Skansseni loomaaias Stockholmis, kuid veetnud ülejäänud elu Korkeasaarel.

Helsingi loomaaed oli ahmi otsingute ajaks suletud ning avati alles õhtupoolikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles