Raske talv ähvardab Osmussaare kariloomad nälga jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad. Illustreeriv foto.
Lambad. Illustreeriv foto. Foto: Sille Annuk

Lume alla mattunud Osmussaarele on vaja kiiresti toimetada 150 rulli heina ja diislikütust, sest seal elavale 700 lambale ja 12 Šoti mägiveisele jätkub heina veel umbes kümneks päevaks.

Osmussaarel 2001. aastast lambaid ja veiseid pidav Rita Koppel ütles, et varem on saarel tehtud heinast jätkunud kogu talveks ja jäänud ülegi, kirjutab Lääne Elu.

Nüüd on aga saarel lund rohkem kui mandril, hanged on 2-3 meetri kõrgused, teed paksult täis tuisanud ja traktoriga loomadele käiguradu ajades on ära kulunud kogu kütusevaru.

Küsimusega, kuidas viia loomadele heina ja traktorile kütust, tegelevad nüüd Keskkonnaamet kui Osmussaare kaitseala valitseja, maavanem ja Noarootsi vallavalitsus.

Kui diislikütuse saaks veel kuidagi saarele viia, siis 150 rulli heina niisama lihtsalt ära ei sokuta.

«Kõik sobilikud laevad on kas rivist väljas või kuivdokis,» ütles Lääne maavanem Neeme Suur. Päästerõngaks võib saada päästeameti õlitõrjelaev, mida loodetakse saada reede hommikuks, et viia ära kütus ja inimeste toit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles