Lääne-Austraalia kuum suvi lõi rekordeid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Austraalia higistas tänavu rekordiliselt kuuma suve käes.
Lääne-Austraalia higistas tänavu rekordiliselt kuuma suve käes. Foto: AFP / Scanpix

Lääne-Austraalia tänavune suvi on seni registreeritud andmetel olnud rekordiliselt palav ning keskmine õhutemperatuur jäi seal viimastel kuudel napilt alla 30 kraadi Celsiuse skaalal.


Kohalike ilmaametnike sõnul mõõdeti selle suve keskmiseks õhutemperatuuriks osariigis 29,6 kraadi, mis on 0,2 kraadi kõrgem kui eelmise kuumima suve ajal 1997.-1998. aastal, vahendas AFP uudisteagentuur.

Lääne-Austraalia pealinnas Perthis on kogetud ka viimase rohkem kui saja aasta kuivimat suve. Detsembris, jaanuaris ja veebruaris sadas seal vaid 0,2 millimeetrit vihma. Ka järgnevateks kuudeks oodatakse pigem tavapärasest madalamat sademete taset.

Kogu osariigi kohta on andmeid registreeritud 1950. aastast alates. Perthis on ilmaandmeid kogutud juba 1897. aastast.

Austraaliat viimastel aastatel tabanud äärmuslikud ilmaolud on tekitanud riigi elanikes tõsist muret globaalsete ilmastikumuutuste pärast. Ka praeguse peaministri Kevin Ruddi viimases valimiskampaanias oli kliimaplatvorm tähtsal kohal.

Mõnes piirkonnas on põud kestnud seal juba kümme aastat ning mullu nõudsid kuumast ja kuivast ilmast tingitud maastikupõlengud Victoria osariigis paarisaja inimese elu. Perthi kimbutasid suured tulekahjud alles detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles