Jaanuaris kasvas hüppeliselt veekahjude arv

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits.

Jaanuaris laekus Ergo Kindlustusele kaks korda enam kodukindlustuse kahjuteateid, millest üle poole oli tingitud veekahjudest.

Kokku teatati jaanuaris 134 kodukindlustuse juhtumist, vahendas kindlustuse pressiesindaja.

Ettevõtte varakahjude osakonna juhataja Erko Makienko sõnul on kodudes juhtunud veekahjud tingitud torude purunemisest või lumesulavee sissetungimisest hoonesse.

«Kasvu taga on suuresti külmaperioodile iseloomulikud kahjud. Külma tõttu on purunenud nii küttetorusid, mis ei pea suurele kütteaktiivsusele vastu, kui ka kinnikülmunud veetorusid,» ütles Makienko.

Kui torustiku lekete kulud hüvitab kodukindlustus, siis sulavee tekitatud kahjustused Erko Makienko sõnul kindlustuskaitse alla ei kuulu.

«Sulavee kahjustused tekivad tavapäraselt ebakvaliteetse ehituse tõttu, amortiseerunud katuse tõttu või siis seetõttu, et suleveele pole tagatud korralikku äravoolu. Ükski neist juhtumitest ei kvalifitseeru ettenägematuks juhtumiks. Seetõttu tasub tagada sulaveele korralik äravool ning kahjude korral pöörduda nõudega katuse ehitaja või ühistu poole,» soovitas Erko Makienko.

Samas on tulekahjude hüvitiste arv vähenenud poole võrra kuue juhtumini ja murvarguste hüvitiste arv püsinud samas suurusjärgus võrreldes eelmise aasta jaanuariga.

Jaanuaris laekus Ergole 1798 kahjuteadet, mis on  sama palju kui 2008. aasta esimesel kuul. Enim teatati kaskokahjudest (788 korral) ja liikluskahjudest (566 korral). Võrreldes aastataguse perioodiga kasvas kodukindlustuse kahjuteadete kõrval ka reisikindlustuskahjuteadete arv 38 protsenti ja liikluskahjude arv 19 protsenti.

Jaanuari lume ja külmadega sagenes tavapärasega võrreldes enam kui neli korda Ergo tasuta autoabi kasutus. Ilmastikuoludest tulenevalt vajasid autoomanikud enim abi sõiduki käivitamisel ja lumest välja tõmbamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles