Miinused teepinnal tekitavad musta jääd

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee rajamiseks läheb vaja vähemalt 20-sentimeetrist jääkihti.
Jäätee rajamiseks läheb vaja vähemalt 20-sentimeetrist jääkihti. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Maanteeinfokeskus hoiatab, et teepinna temperatuurid on kõikjal miinuskraadides ning härmatise, musta jää ja libeduse tekke oht püsib.

Varahommikul enne kella kuut olid põhi- ja suuremad tugimaanteed valdavalt soolaniisked või -märjad. Pea kõikjal piiras nähtavust tihe udu. Ilm oli suuremate sademeteta, Lääne-Eestis sadas kerget uduvihma. Teepinna temperatuuri mõõdeti -0,5 kuni -1,5 kraadi.

Lääne-Viru maakonnas Rakvere-Väike-Maarja-Vägeva maantee km 29,1-30,3 on täna ja homme kiiruspiirang kuni 50 km/h seoses Ebavere mäel toimuvate valdade talimängudega

Sõidukitele tegeliku massiga kuni 2,5 tonni on täna kella 17.30-ni liikluseks avatud kaks jääteed: Hiiumaa ja Saaremaa vaheline 15 km pikkune jäätee Hiiumaalt Tärkmalt Saaremaale Jõistesse.(info tel. 56 69 70 75) ning Rohuküla-Vormsi 9,8 km pikkune jäätee pealesõitudega Rohuküla ja Sviby sadamatest (info tel.47 31 374).

Haapsalu-Noarootsi jääteed täna ei avata, samuti on mandri ja Hiiumaa vaheline jäätee täna suletud (info tel. 53 345 790).

Jääteele sõites võta kaasa mobiiltelefon ja tutvu teabetahvlil oleva infoga. Muutuvate ilmastiku- ja jääolude korral võidakse jääteed liiklemiseks sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles