Rhodose saarel põlevad metsad edasi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kreeka puhkusemekas Rhodose saarel lõõmavad juba mitmendat metsatulekahjud, mis sundisid võime evakueerima massiliselt turiste.

Leegid on saarel hävitanud juba tuhandeid hektareid männimetsa. Neljandat päeva vältavate põlengute levimisele aitavad kaasa tugevad tuuled ja palav ilm, vahendas Reuters.

Kustutustöödele on saadetud kümned tuletõrjeekipaažid ja sajad sõdurid, kelle pingutusi toetavad ka erilennukid, mis saabusid ka Prantsusmaalt, Itaaliast ja Küproselt.

BBC Newsi andmetel evakueeriti hotellidest mere äärde rohkem kui paar tuhat turisti, kes lubatakse tagasi alles saare kohale kerkinud paksu suitsu hajumise järel. Helsingin Sanomate teatel oli evakueeritute seas ka kümneid soomlasi.

Kreeka meedia andmetel mõisteti ühe metsatulekahju põhjustamises juba süüdi 61-aastane kohalik elanik, kes oli oma põllul põletanud umbrohtu. Mehele määrati range karistus – neljaaastane vabadusekaotus. Lisaks pea ta maksma 15 000 eurot trahvi. 

Ateena lähedal puhkenud suured metsatulekahjud on samal ajal saadud kontrolli alla.

Mullu suvel hukkus riigis vallandunud põlengutes kümneid inimesi ning hävis sadu tuhandeid hektareid metsa- ja põllumaad. Paljud kreeklased süüdistavad nüüd konservatiivset valitsust suutmatuses tänavust katastroofi ära hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles