Katusevaring jättis elanikud hoonesse lõksu

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katustelt tasub lumi alla ajada, et ei juhtuks õnnetusi.
Katustelt tasub lumi alla ajada, et ei juhtuks õnnetusi. Foto: Toomas Huik

Lääne-Virumaal varises täna sisse talumaja katus ning päästjad tõttasid appi kahele mehele, kes varingu tõttu hoonest omal jõul välja ei pääsenud.


Päästjad said teate katusevaringust Väike-Maarja vallas Vao külas täna hommikul kell 6.49. Hoonest välja aidatud mehed polnud varingus viga saanud.

Päästeteenistus on viimasel ajal saanud mitmeid teateid lumerohkuse tõttu sissevarisenud hoonekatusest. Eelkõige on selliseid juhtumeid ette tulnud Lõuna-Eestis. Näiteks Elvas andis lumele järele laudahoone, Jõgeval ehituspoe katus ning Valgamaal kaarhall.

Päästeteenistus hoiatab, et katustele sadanud rohke lumi seab ohtu katusekonstruktsioonid, mis võivad liigse raskuse all puruneda. Lumekoormuse vähendamiseks tuleb üleliigne lumi katustelt ja jääpurikad räästastelt eemaldada.

Katuste puhastamise teenus oleks kõige parem tellida vastava kogemusega ettevõttelt, kellel on võimalus teostada töid tõstukilt, soovitab päästeamet. Kui selline võimalus puudub, tuleb kindlasti järgida ohutusreegleid - nt kasutada korralikult kinnitatud redelit ja ennast rakmetega kinnitada, et vältida katuselt kukkumist.

Vastavalt ehitusseadusele vastutab ehitise ohutuse eest omanik, kes on kohustatud koristama üleliigse lume katuselt ning eemaldama jääpurikad. Majandusministeeriumi andmetel olid suuremad varingud lume tõttu 1985. aastal, mil sisse kukkus sadu hoonete katuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles