Ametnikud tegid korjanduse kündjate MMile sõidu jaoks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti künnimeistrivõistlused leiavad sel aastal aset Kuremaal.
Eesti künnimeistrivõistlused leiavad sel aastal aset Kuremaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajandusministeeriumi töötajad hakkasid omaalgatuslikult koguma raha, et Eesti mehed Jüri Lai ja Kaspar Järvala saaksid osaleda künni maailmameistrivõistlustel Uus-Meremaal.

Ministeeriumi avalike suhete nõunik Heiki Raudla ütles, et riigilt saadakse võistlustel osalemiseks raha põllumajandusministeeriumi välisprojektide kaudu, ent kuna võistlused toimuvad nii kaugel ja on seetõttu kulukad, jääb sellest ilmselt väheks.

«Lisaks tuleb raha firmadelt-sponsoritelt ja ministeeriumi töötajad panevad vabatahtlikult õla alla,» märkis Raudla. Põhimõttelise otsuse järgi on riigilt toetust loota 50 000 krooni ulatuses.

Jüri Lai ja Kaspar Järvala osalemine Uus-Meremaal toimuvatel künni maailmameistrivõistlustel maksab tema sõnul umbes 400 000 krooni.

Ministeeriumiametnikud hakkasid raha koguma eelmisel nädalal. «Meie töötajad alustasid raha kogumisega üsna viimasel minutil, kui sõidupiletid olid juba olemas, aga tehnika tagasitoomiseks jäi veel osa puudu. See oligi põhiline korjanduse läbiviimise eesmärk, sest paljud meie töötajad peavad Eesti osalemist maailmameistrivõistlustel väga oluliseks,» selgitas Raudla.

Ministeeriumi korjanduskast avatakse eeloleval reedel ning kuna see on turvaliselt kinnitatud, ei saa kogunenud summat päris täpselt öelda. Kasti läbipaistvate seinte põhjal võib hinnanguliselt järeldada, et paar tuhat krooni või rohkemgi.

Paar viimast aastat pole Eesti künnimehed maailmameistrivõistlustel osalenudki. «Aga Jüri Lai ja Kaspar Järvala on Eesti künnivõistlustel saavutanud märkimisväärseid tulemusi, mis paneb arvama, et nad võiksid maailmaklassis kätt proovida. Võiks arvata, et eestlastel on šanssi.»

Meistrivõistlused toimuvad 15.-18. aprillil, mehed on sinna registreerunud ning adradki juba teele saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles