Moskvat tabas samuti lumeuputus

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva
Moskva Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa pealinna nädala lõpus rünnanud rekordiline lumemöll sundis öösel tööle tuhanded tänavapuhastajad, kes pidid teedelt koristama pool miljonit kuupmeetrit lund.


ITAR-Tassi teatel suudeti suuremat kaost ära hoida ning pühapäeva hommiku poole polnud suuremaid ummikuid tähtsamatel liiklussoontel märgata.

Küll olid aga kilomeetrite pikkused autoderivid teedel reede õhtul ja laupäeval. Moskva ringteel liiguti siis kiirusega seitse kilomeetrit tunnis.

Lumesadu jätkus ka täna hommikul ning päeva jooksul tuisk tugevnes. Moskva võimude teatel on teedel liikumas 15 000 tänavapuhastusautot. Linnas puhuvad ka tugevad tuuleiilid kuni 15 meetrit sekundis.

ITAR-Tass märgib samas uhkusega, et erinevalt hiljuti Washingtoni tabanud lumemöllust, mida USA president Barack Obama nimetas «lumegeddoniks» ehk lumiseks maailmalõpuks, midagi sarnast Moskvas ei juhtunud, kuigi seal sadas alla kaks korda enam valget massi.

Moskvas on tänavuse erakordselt lumerikka talve jooksul alla sadanud juba 17 miljonit kuupmeetrit lund. Miilits soovitab autojuhtidel praegusel keerulisel ajal sõidukid pigem koju jätte. Samas on ka jalakäijate elu raske, sest kõnniteede ja hoovide puhastamiseks linnal jõudu napib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles