Ilmajaam ennustab õhtuks lumetormi

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Täna päeval levib üle maa tihe lumesadu ja tuisk, mis paisub õhtu lähenedes lumetormiks.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut hoiatab oma veebilehel, et täna tugevneb Eestis ida- ja kirdetuul 8-15, puhanguti 18, rannikul 23 m/s.

Keskpäeva paiku jõuab Lõuna-Eestisse tihe lumesadu ja tuisk, mis edasi põhja poole levib. Tuisune ilm jätkub ööl vastu homset ja sadu on kohati tugev.

Läänemere põhjaosas, Soome lahel puhub ida- ja kirdetuul 15-20, puhanguti 25 m/s. Merel on laine kõrgus 3-4 m. Laevad jäätuvad kiiresti! Liivi lahe põhjaosas ning Väinamerel puhub ida- ja kirdetuul 12-18, puhanguti 21 m/s. Sajab kerget lund. Nähtavus on mõõdukas.

Keskpäeva paiku jõuab Liivi lahele tihe lumesadu, mis edasi põhja poole levib. Nähtavus muutub halvaks. Veetase jääb 50-80, Pärnus kuni 90 cm keskmisest tasemest madalamale.

Peipsi järvel tugevneb Ida- ja kirdetuul 8-12, päeval puhanguti 15 m/s. Võib kerget lund sadada. Õhtu poole sadu tugevneb ja tuiskab ning nähtavus halveneb. Õhutemperatuuur on -13..-14°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles