Saaremaal leiti üles seal talvitunud kilpkonn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11 kuud kestnud rännaku ajal kadus Tahhan-Mohammedi kilbilt sinna kleebitud EMT logo. Pilt on tehtud eelmisel suvel.
11 kuud kestnud rännaku ajal kadus Tahhan-Mohammedi kilbilt sinna kleebitud EMT logo. Pilt on tehtud eelmisel suvel. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal leiti Saaremaa põhjarannikult üles kilpkonn, kes mullu augustis oma pererahva juurest plehku pani.

Eelmise aasta augustis kasutas Saaremaal Pahapilli külas korra tähelepanuta jäänud väike stepikilpkonn juhust ja läks uitama, rääkis looma perenaine Krista Saarna.

Kadunud lemmikloom leiti üles eelmisel nädalal umbes 600 meetri kauguselt kodust, kui ta leidja sõnul tähtsalt mööda külavaheteed suure maantee poole sammus. Teele jõudmiseks oli kilpkonnal tulnud ületada ka väike kraav.

Pererahva kinnitusel kilpkonna välimuses ja kommeteski suurt midagi muutunud ole. «Endistviisi on parim söömise viis perenaise käe pealt söömine ja lemmiktoidudki, nagu värsked võilillelehed, värske tomat kiivi ja banaan, on samad,» rääkis Saarna. Ligi aasta pikkuse eksirännaku ajal on kilbilt kadunud küll EMTi lepatriinulogo, mis oli paigaldatud tema märkamiseks rohus.

Põgeniku leidmine rõõmustas kõige enam perenaist, kellele kolm aastat tagasi sünnipäevakingiks saadud kilpkonna Tahhan-Mohammed I kadumine oli suur löök.

Pererahva sõnul paistab, et Eesti kliima on sobilik kilpkonnade talvitumiseks, sest ka eelmisel aastal leiti Pärnumaal üles üks väljas talveund maganud kilpkonn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles