Dolly säästis naftatööstust

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Atlandi selle hooaja teine orkaan Dolly jõudis eile pärastlõunale Texase rannikule, kuid möödus Mehhiko lahe nafta- ja gaasimaardlatest piisavalt kaugelt, et mitte põhjustada suuri tootmisseisakuid.

 

Sisemaale liikudes on tuule jõud hakanud aga juba raugema ning USA meteoroloogide teatel on Dolly nüüdseks juba vaibunud troopiliseks tormiks, kandes endaga loode poole siiski tugevaid paduvihmasid, mis põhjustasid mitmel pool juba suuri üleujutusi, vahendas Reuters.

Energiaturgudel jälgiti vahepeal teise kategooria orkaanis paisunud Dolly peale viimastel päevadel murelikult, sest see ähvardas häirida ka nafta- ja gaasitootmist Mehhiko lahel, ent lõpuks maabus tsüklon kaugemal lõunas, tekitades kaost USA ja Mehhiko piiriäärsetes rannikulinnades.

Ehkki mitu nafta- ja gaasikompaniid olid ettevaatusabinõuna evakueerinud oma töötajad merele püstitatud platvormidelt, jäid tootmisele tekitatud kahjud siiski minimaalseks.

USA maavarade majandamise teenistuse kinnitusel vähenes naftatootmine umbes viis protsenti ehk 58 000 barrelit päevas ning gaasitootmine umbes kaheksa protsenti ehk üle 17 miljoni kuupmeetri päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles