Teeolud on lumised ja libedad

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Liiklejatel tuleb tänagi arvestada lumiste ja libedate teedega ning olla topelttähelepanelik Tartu Maratoni Avatud Raja sõidu toimumispiirkonnas ja Järvamaal, kus toimub Pitka rahvamatk.

Varahommikul olid põhi- ja suuremate tugimaanteede katted libedusetõrjest soolaniisked või soolamärjad. Sõidujälgede ja -radade vahel, kiirusmuuteradadel ja ristmikel oli soolalumesegu, kinnisõidetud lund ja libedust. Libedusega tuleb samuti arvestada metsavahelistel teelõikudel. Autorataste alt lenduvat lund oli kohati Saare, Harju, Jõgeva ja Viljandi maakonna teedel. Kõrvalteed on lumised ja libedad, võib esineda tuisuvaale ja läbimatuid lõike.

Ilm oli pilves. Kerget lund sadas Harju, Jõgeva, Viljandi ja Põlva maakonnas. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -5 kraadist kuni -9 kraadini.

Maanteeinfokeskus hoiatab, et teedel püsib libeduse oht.

Täna kella 09.00-17.00 on kõigile huvilistele avatud tasuta libedasõidurada Tallinna lähistel Männikul.

Seoses 39. Tartu Maratoni Avatud Raja sõidu toimumisega palume kõikide liiklejate tähelepanu ja mõistvat suhtumist suusatajate liikumisest tingitud liiklustakistustesse Otepää-Kääriku-Puka-Palupera-Elva regioonis.

Suusaraja ja maanteede ristumistel on kiirus piiratud 30 km/h ja liiklust korraldavad reguleerijad. Maanteeinfokeskus palub kõikidel autojuhtidel suusatajatele teed anda.
Teede ja raja ristumistel peatatakse liiklus vaid ajutiselt suusatajate teeületuseks, mille järel liiklus taastub. Ooteperiood ei ületa tõenäoliselt 5 min.

Kella 9.00-15.00 toimub Järva maakonnas J. Pitka rahvamatk marsruudil Jalgsema-Järva-Jaani-Peetri. Maanteeamet palub liiklejatel antud piirkonnas olla matkajatest möödumisel ettevaatlik.

Sõidukitele tegeliku massiga 2,5 tonni on täna liikluseks avatud:
kell 7.00-18.00 Haapsalu-Noarootsi 3 km pikkune jäätee, mis kulgeb Haapsalust Sadama tn. 30 Noarootsi Österby sadamasse.
kell 8.00-17.30 Mandri ja Hiiumaa vaheline 26,5 km pikkune jäätee pealesõiduga mandrilt Rohuküla sadamast ja Hiiumaalt Sarvelt.
kell 8.00-17.30 Rohuküla-Vormsi 9,8 km pikkune jäätee, pealesõitudega Rohuküla ja Sviby sadamatest.
kell 8.00-17.30 Hiiumaa ja Saaremaa vaheline 15 km pikkune jäätee Tärkmalt Jõistesse.

Jääteele sõites võta kaasa mobiiltelefon ja tutvu teabetahvlil oleva infoga.
Muutuvate ilmastiku- ja jääolude korral võidakse jääteed liiklemiseks sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles